2017 kevadseminar

Kevadine seminar

Kevadine kokkusaamine toimus 22.-23. aprillil. Ööbisime Kaudsi metsaonnis köetavas telgis, väljas olid miinuskraadid ja osalesid vapraimast vapraimad!

Alustasime seminari Karula rahvuspargi keskuses, kus Keskkonnaameti kaitsekorralduse spetsialist Tarmo Evestus rääkis noortele seiretest. Selgemaks sai, keda, miks ja kuidas seiratakse. Järgnes jalgsimatk Ähijärvelt Kaudsi metsaonni. Helen ja Margit tegid metsaonnis tule üles ja selleks ajaks, kui matkajad kohale jõudsid, oli onnis juba soe sees ning kõik said kuuma teed ning kehakinnitust. Pärastlõunal tegelesime rühmadena loodusväärtuste inventuuriga, ostisime üht kullilise pesapaika. Õhtul rääkis loodusfotograafiast kui oma hobist Janek Joab. Janek lennutas taevasse drooni ja kõik said näha,   kuidas masinat juhitakse.

Osad noored ööbisid köetavas telgis, kuid osad otsustasid magada metsaonnis. Miskipärast hakkas kostuma onni poolt hommikul 6 ajal puude lõhkumise häält... Järgmisel hommikul pandi kogu laager kokku ning matkati tagasi Ähijärvele. Oli tore ja meeleolukas kokkusaamine. Keegi ei jäänud pärast haigeks!

Suur tänu Kaitseliidu Võrumaa malevale köetava telgi kasutamise võimaluse eest, Kaitseliidu Valgamaa malevale magamiskottide laenutamise eest ja Janek Joabile huvitava jutuajamise ning droonilennutamise demonstreerimise eest! Samuti täname lapsevanemaid, kes noored selliste ilmaoludega meie hoolde usaldasid!

Kevadseminari fotod: https://goo.gl/photos/4YTx1uTvZx2Gc319A

Noori ei heiduta ükski ilm! Foto: Margit Turb