2023 Sügisseminar

VILSANDI NOORE LOODUSKAITSJA JUNIOR RANGER SÜGISSEMINAR 2023

4.-5. november 2023, Viidumäe looduskeskus

Nagu eelmisel sügisel, siis ka sellel aastal algas sügisseminar väljasõiduga Abula matkarajale. Seal ootas meid RMK loodusvaht Mati Ivalo, kelle soovituste kohaselt jagati end väiksematesse rühmadesse. Vilsandi rahvuspargi noorte looduskaitsjate sügisseminaril on saanud tavaks teha tööd meie kogukonna ja looduse heaks.

kivid

Käisime RMK matkaradade ja puhkekohtade juurde tekkinud ebaseaduslikke lõkkekohti likvideerimas, samuti koristasime ära prügi. Võrreldes eelmise aastaga oli lõkkekohti mõnevõrra vähem, kuid tööd jagus mitmeks tunniks. 

kaardid

Vahepeal ühest kohast teise liikudes tegime väikese saiakese ja tee pausi, et külm ilm ei heidutaks töömesilasi. 
Noored olid väga tublid ja suur töö sai ära tehtud. Jõudsime korrastada Abula – Kalasma õpperaja.  

Õhtul meisterdasime kaarte käsitöölise Kerdi Gladkova juhendamisel. Kaarte valmis väga ilusaid ja erineva otstarbega (jõulud, sünnipäev, sõbrapäev). Vaatamata elektrikatkestusele said kõik huvilised oma kaardid valmis – mõned küll lõpetasid oma meistriteose küünla valgel.  Pikale ja tegusale päevale pani punkti lõkkeõhtu.  

elektrita

Teise päeva  hommikul vaatasime tagasi eelnevale aastale ja tegime kokkuvõtteid. Hommikusöögile järgnes sõit Kuressaarde, et  kaugemalt tulnud osalejad jõuaksid õhtuks kenasti koju. Sügisseminaril osales 14 noort.

noored

Fotod: Mahe Metsalu

Koostaja: Mahe Metsalu, keskkonnahariduse spetsialist